nieuws

16 maart verhuist en breidt onze vestiging te Oud-Turnhout uit

 

Maandag 16 maart sluiten we onze vestiging te Steenweg op Oosthoven en openen we onze nieuwe praktijk te Steenweg op Ravels 87. In het centrum van Oosthoven hebben we de voormalige huisartsenpraktijk van Dr. Diercken verbouwd tot een moderne dierenartsenpraktijk. 

Naast een consultatieruimte, zullen we voortaan in Oud-Turnhout ook beschikken over een operatiekamer en een hospitalisatie voor honden en katten. De inkom bevat een ruime balie en een aparte wachtkamer. De praktijk zal bovendien ook goed uitgerust zijn met de nodige apparatuur: bloedanalyse, echo, tandunit, gasanesthesie, microscoop,...

Voortaan zullen we niet meer werken met open spreekuren maar alle consultaties zullen plaatsvinden na afspraak. Dit moet voor minder lange wachttijden, minder stress in de wachtkamer en een betere planning zorgen. Daarnaast zullen de beschikbare uren ook uitgebreider zijn dan vroeger. Afspraken kunnen zoals steeds gemaakt worden via 014/65.05.01.

Ook nieuw is het feit dat de praktijk in Oud-Turnhout elke dag open zal zijn van 14h tot 19h. Tijdens deze uren kan je aan de balie langskomen voor het ophalen van voeding of medicatie, inwinnen van adviezen of het maken van afspraken. Onze assistente zal jullie graag verder helpen met al jullie vragen. 

Ondertussen blijft onze vestiging te Weelde gewoon open en verandert er hier niets aan onze dienstverlening.

Voor al jullie vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren

10 + 1 gratis op alle brokken

Voortaan zullen alle klanten die bij ons hun honden- of kattenvoeding kopen, een aanbod krijgen om een spaarkaart te gebruiken. 

Elke keer als je bij ons een zak voeding koopt, wordt de kaart afgestempeld. Bij een volle kaart krijg je 1 zak voeding gratis!

Ben je een keer de kaart vergeten? Of wordt er eens gewisseld van voeding? Daar wordt niet moeilijk over gedaan!

Op deze manier willen we onze trouwe klanten belonen, en hopen we dat onze kwaliteitsvolle voedingen voor nog meer mensen toegankelijk worden.

Opmerkingen of vragen? Aarzel niet ons er over aan te spreken!

 

                                                                                 

Wij beschikken voortaan over een moderne bloeddrukmeter voor honden en katten

Dierenartsenpraktijk Grensland blijft investeren in nieuwe apparatuur om de kwaliteit van de geneeskunde voortdurend te verhogen. En dan gaat het niet enkel om het genezen van zieke dieren, maar vooral de mogelijkheden om aan preventieve geneeskunde te doen breiden uit. Dat wil zeggen dat we gezonde, vaak oudere, dieren gaan screenen op bepaalde ziektes terwijl ze er nog geen symptomen van hebben. Niet alleen in de humane, maar ook in de diergeneeskunde nemen dergelijke onderzoeken een steeds belangrijke plaats. Dit komt doordat vroegtijdig opsporen en behandelen een zeer groot effect kan hebben op levensverwachting en -kwaliteit.

Door de aankoop van onze bloedanalysetoestellen, konden we al zelf screenings van bloedstalen uitvoeren om verborgen aandoeningen te detecteren. En nu breiden we dat dus uit met de mogelijkheid om bloeddruk te meten bij honden en katten. Dit onderzoek is relatief simpel en goedkoop, maar kan van groot belang zijn bij sommige categorieën van patiënten:

* oudere katten: 1 op 6 katten ouder dan 7 jaar heeft last van een verhoogde bloeddruk, dit stijgt naar 1 op 3 bij een verminderde nierfunctie en 1 op 4 bij een overactieve schildklier (twee veel voorkomende aandoeningen bij oudere katten).

* honden met diabetes of cushing: bij deze twee aandoeningen komt ook vaak hypertensie voor.

* erg zieke dieren of bij narcose: in deze gevallen moeten we soms opletten dat de bloeddruk niet te laag wordt.

Heb je vragen over deze gezondheidsscreeningen via bloedonderzoek of bloeddrukmeting? Praat erover met je dierenarts, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse controle en enting van je huisdier.

           

 

Preventief bloedonderzoek bij de oudere hond of kat

Het belang van preventieve geneeskunde vindt steeds meer ingang, niet alleen in de humane maar ook in de veterinaire geneeskunde. Preventie heeft dan ook een veel groter effect dan behandeling, en dit voor een groot aantal aandoeningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer eigenaars een preventief bloedonderzoek laten uitvoeren bij hun hond of kat, zoals het ook zeer gewoon is geworden in de humane geneeskunde.

Vooral bij oudere dieren kan dit zeer zinvol zijn om aandoeningen zoals verminderde nier- of leverfunctie, diabetes of schildklierproblemen op te sporen. Indien één van deze aandoeningen vastgesteld wordt in een vroeg stadium, zal behandeling meestal een veel grotere inpact hebben en leiden tot een langere overlevingstijd.

Dierenartsenpraktijk Grensland biedt dan voortaan ook deze service aan. Dit kan bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met de jaarlijkse controle en vaccinatie van je huisdier. Vooral voor honden ouder dan 8 jaar en katten ouder dan 10 jaar wordt deze geriatrische screening ter beschikking gesteld. 

De kostprijs hiervan kan opgevraagd worden bij de dierenarts of de assistente.

Per 2 mei 2018 veranderen onze spreekuren

 

Wegens sterke groei van ons klantenbestand hebben wij besloten om vanaf 02 mei een aantal veranderingen door te voeren. Op deze manier willen wij de garantie bieden dat we een goede service kunnen blijven aanbieden en willen we de wachttijden voor onze klanten zoveel mogelijk beperken. 

Alle veranderingen op een rijtje:

Vestiging Weelde:

* alle vrije spreekuren worden afgeschaft en vervangen door consultaties op afspraak

* een afspraak maken kan altijd heel eenvoudig via 014/65.05.01 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (antwoord binnen 1-2 werkdagen max.)

* afhalen van voeding of medicatie aan de balie kan elke werkdag van 09h tot 13h en van 18h tot 20h, op zaterdag van 10h tot 12h

* we blijven fulltime beschikbaar, ook in de avonduren en op zatervoormiddag. 

* we blijven 24/7 beschikbaar voor spoedgevallen

* de prijzen veranderen hierdoor niet

Vestiging Oud-Turnhout:

* het middagspreekuur komt 1 uur later te vallen, nl van 14h tot 15h

* de avondspreekuren op maandag en donderdag en het spreekuur op zaterdag blijven hetzelfde

* afhalen van voeding of medicatie tijdens de spreekuren of aan huis laten leveren in Turnhout en Oud-Turnhout

* een afspraak maken buiten de spreekuren (zonder meerkost) kan altijd