nieuws

Vacature dierenarts gezelschapsdieren

Voor onze snelgroeiende praktijk met vestigingen te Weelde en Oud-Turnhout zijn wij op zoek naar een derde collega.

Wat kunnen wij aanbieden?

  • een aangename werkplaats in een laagdrempelige, maar zeer goed uitgeruste praktijk (direct digitaal röntgen, digitale echo, bloedanalyse Idexx, gasanesthesie, autoclaaf,…)
  • bij voorkeur part-time job (3 dagen) maar voor de juiste kandidaat is full-time ook bespreekbaar
  • zeer correcte verloning en beperkte dienstbelasting
  • bij goede samenwerking zijn er uitstekende toekomstperspectieven in de praktijk
  • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bijscholing

Wat verwachten wij?

  • een dierenarts, afgestudeerd optie gezelschapsdieren, met minimum 1-2j ervaring. Hoewel er collega’s zijn om je bij te staan waar nodig, is zelfstandig (drukke) spreekuren kunnen draaien en basisoperaties kunnen uitvoeren een absolute must
  • geen 9 to 5 mentaliteit. De uren zijn voor een groot deel in overleg te bepalen, maar een deel van het werk zal zich in de avonduren en op zaterdagvoormiddag situeren.
  • een collega die zich voor langere tijd wil engageren. De werkzaamheden in de praktijk zullen verder uitgebouwd worden in functie van deze nieuwe aanwerving
  • wonend op maximum een half uur van Weelde of bereid om op korte termijn te verhuizen naar de regio

Ben jij de ambitieuze dierenarts die samen met ons de praktijk verder wil uitbouwen?

Stuur je volledige CV en korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer info over de praktijk: zie onze website www.dierenartsenpraktijkgrensland.be of bel naar 014/65.05.01

 

Modern in-huis laboratorium

 

Onze praktijk is overgegaan op de aanschaf van moderne bloedanalyse apparaten. Met deze apparaten kunnen wij een volledig en betrouwbaar bloedonderzoek uitvoeren op amper een kwartier tijd! Bovendien kan dit 7/7 en 24/24 en zijn we niet meer afhankelijk van een externe ophaaldienst en labo. 

Combineer dit met te mogelijkheden die we reeds hadden (digitale rx, digitale echo, microscopie, ontlastings- en urineonderzoek, sneltesten voor parvo/giardia/tekenziektes/...) en u begrijpt dat we in onze praktijk veel in huis hebben om onze patiënten en klanten een snelle en volledige service te kunnen bieden. Dit betekent snellere diagnoses en betere behandelingen! Uiteraard allemaal op maat van patiënt en eigenaar. Bovendien blijven de kosten voor de klant ongeveer gelijk en wordt er geen aparte factuur meer gestuurd door een laboratorium.

Een klein overzicht van de mogelijkheden van onze nieuwe toestellen:

meten van: 

alle mogelijke bloedcellen (bloedarmoede, ontstekingen,...)

nierfunctie

leverfunctie

eiwitten

pancreasenzymes

zouten (natrium, kalium, chloor, calcium, fosfor)

schildklierfunctie

diabetes

ontstekingseiwitten

...

Onderzoeken van zieke dieren, screenen van oude dieren of risicopatiënten voor narcose, opvolgen van patiënten met specifieke gezondheidsproblemen,... Een heel groot deel van onze patiënten zal voordeel kunnen halen uit onze nieuwe onderzoeksmogelijkheden! En daar doen we het natuurlijk voor.

FAQ's over teken en hun ziektes bij hond en kat

Naar aanleiding van het tekenseizoen dat weer in volle gang is, leek het ons niet slecht om eens wat duidelijkheid te brengen over de ziektes die zij kunnen veroorzaken en over preventie van tekenbeten.

1. Kunnen honden en katten ook Lyme krijgen?

Nee, honden en katten zijn niet gevoelig voor Lyme. Voor katten was dit al lang duidelijk, maar ook bij honden zijn alle specialisten het eens dat zij dit ziektebeeld niet ontwikkelen. De veroorzaker van Lyme, de borrelia bacterie, kan wel in de hond geïnjecteerd worden door de teek en op deze manier een opbouw van antistoffen geven, maar de hond zal daar niet ziek van worden. Vaccineren tegen de ziekte van Lyme heeft dan ook geen zin.

2. Welke ziektes krijgen honden katten dan wel?

Teken kunnen drager zijn van verschillende bacteriën en virussen. Het voorkomen daarvan is echter zeer streekafhankelijk. De belangrijkste bacterie in de lage landen, die ziekte veroorzaakt bij onze huisdieren, is momenteel anaplasma. Deze veroorzaakt koorts, anorexie, manken en algemeen ziek zijn. Behandeling is met een specifiek antibioticum. Daarnaast zijn er een aantal kiemen die vooral in meer tropische gebieden voorkomen, maar waarvan verwacht wordt dat die ook in België hun opwachting zullen maken. Kiemen als babesia en erlichia kunnen erge ziektebeelden veroorzaken en zelfs sterfte.

3. Waarom is het belangrijk om je hond of kat te beschermen tegen teken?

Behalve preventie van bovenvermelde ziektes, kunnen teken ook andere ongemakken geven:

* Een tekenbeet veroorzaakt vaak een lokale ontsteking als gevolg van een reactie op het speeksel van de teek

* Teken zuigen bloed, vooral bij jonge dieren en bij grote aantallen teken kan dit bloedarmoede veroorzaken

* Je huisdier beschermen is ook je gezin beschermen. Je hond of kat kan teken via de vacht mee naar binnen nemen en zo eventueel een tekenbeet bij mensen in de hand werken

4. Wat werkt nu wel en wat niet tegen teken?

Op internet circuleren allerlei middeltjes zoals knoflook, magneettherapie of natuurlijke olieën die teken zouden weghouden. Er zijn zelfs claims dat vers vlees voeren een hond beschermt tegen tekenbeten. Al deze 'therapieën' doorstaan geen enkele wetenschappelijke test, simpelweg omdat er geen echte werkzaamheid is. Bovendien zijn er vaak wel risico's aan verbonden.

Er zijn meerdere geregistreerde producten op de markt die teken afdoden bij je hond of kat. Geregisteerd wil zeggen: uitgebreid getest en veilig bevonden. Er zijn pipetten, pillen en banden beschikbaar bij je dierenarts met een uitstekende werkzaamheid. Deze producten verschillen sterk van deze in de winkel. In tegenstelling tot sommige verhalen die circuleren, worden er in de praktijk amper bijwerkingen gezien van tekenbestrijding. Wel zien we honden met anaplasmose terwijl ze nochtans behandeld werden met knoflookpillen... 

 

Heb je vragen over tekenbestrijding bij je hond of kat? Spring even binnen of bel 014/650501.

Voortaan meer keuze in voeding dankzij eigen huismerk

 

In samenwerking met Sanimed is Dierenartsenpraktijk Grensland gestart met de verkoop van een eigen huismerk van honden- en kattenvoeding. Naast het vertrouwde Hill's, krijgen we zo meer mogelijkheden om onze klanten te helpen met hoogkwalitatieve voeding!

* preventieve voedingen: dit zijn onderhoudsvoedingen van zeer hoge kwaliteit met specifieke aandacht voor enkele belangrijke gezondheidsaspecten. Zo zijn deze brokken onder meer licht verteerbaar, stimuleren een gezonde darmwerking en zorgen ze voor goede vachtkwaliteit. 

* curatieve voedingen: met dit huismerk beschikken we ook over meerdere voedingen die we kunnen inzetten bij bepaalde gezondheidsklachten (allergie, arthrose, overgewicht, voedselintolerantie,...)

Voordelen van het huismerk op een rijtje:

* Hoge kwaliteit

* Lagere prijs

* Advies op maat

* Herkenbaar en duidelijk

* Je koopt je voeding bij een specialist die je huisdier bovendien beter kent

Nieuwe investeringen verhogen kwaliteit dienstverlening

 

2017 wordt bij Dierenartsenpraktijk Grensland ingezet met flinke vernieuwingen en investeringen. Deze zijn nodig om de kwaliteit en het aanbod verder op te drijven enerzijds, en de sterke groei van de praktijk te ondersteunen anderzijds.

Een klein overzicht:

* upgrade operatiekamer: met een nieuwe operatielamp en een autoclaaf (oven van hoge kwaliteit om chirurgisch materiaal te steriliseren), wordt de uitrusting van onze operatiekamer naar een hoger niveau getild. 

* bijscholingen en aankoop chirurgische materialen: door het volgen van gespecialiseerde cursussen, wordt het aanbod chirurgische ingrepen stelselmatig uitgebreid. Recente voorbeelden zijn kruisbandoperaties en het corrigeren van losse knieschijven bij kleine tot middelgrote honden.

* nieuwe praktijksoftware: door onze administratie sterk te vereenvoudigen en efficienter te laten verlopen, hebben we meer tijd over voor hetgeen echt belangrijk is: onze patiënten! 

Ook de komende jaren zullen verdere investeringen gepland worden. De afweging die we hierbij maken is steeds dezelfde: wat is belangrijk om onze patiënten en hun baasjes zo goed mogelijk te helpen? En wat nog meer is: deze investeringen gaan niet gepaard met structurele prijsverhogingen, maar zijn mogelijk dankzij ons sterk groeiend cliëntenbestand!